Meest populaire airco

Lucht-lucht warmtepompen groeiden de afgelopen jaren uit tot de meest populaire manier om een of meerdere ruimte(s) en zelfs een volledige woning energiezuinig te koelen. 


Voor een lucht-lucht warmtepomp heb je altijd minstens één buitenunit nodig. Die plaatsen we op het dak of bevestigen we aan de gevel. De buitenunit staat in verbinding met één of meerdere binnenunits, afhankelijk van het aantal ruimtes dat je wilt koelen (of verwarmen).

Ook verwarmen

De veelzijdigheid vormt een extra troef van lucht-lucht warmtepompen. Deze installatie koelt niet alleen je woning of enkele specifieke ruimtes. Je kan ze in de winter ook inschakelen als verwarming. 


Bij deze zogeheten inverter warmtepompen wordt de werking gewoon omgedraaid. Bij de verwarmingsfunctie haalt de warmtepomp de warmte uit de buitenlucht en wordt deze naar binnengehaald. Je hoeft dus slechts in één installatie te investeren voor een dubbel voordeel.

Super Dealer van Daikin

Wij werken met de beste en meest innovatieve lucht-lucht warmtepompen op de markt. Daikin is dé kwaliteitsreferentie voor warmtepompen. Dankzij grote investeringen in technische ontwikkeling lopen ze steeds enkele jaren voorop inzake energiezuinigheid en functionaliteit. 


Als Super Dealer van Daikin krijgen wij uitstekende support en mogen onze klanten rekenen op de beste voorwaarden.

Energiezuinig koelen

Bij het koelen haalt de binnenunit warmte uit de ruimte. Deze wordt vervolgens via koelleidingen afgevoerd naar buiten. De buitenunit zet op zijn beurt de lucht om in koude lucht. Deze wordt via de binnenunit terug in de ruimte geblazen.


Dit aircosysteem koelt op een uiterst energiezuinige manier. Voor één kilowatt elektriciteit, geeft de warmtepomp 4 à 4,5kW ‘koelvermogen’ terug. Dit rendement ligt veel hoger dan bij installaties op fossiele brandstof. Daar ligt het rendement steeds lager dan 1.


Dit hoge rendement danken we aan de inverter technologie van de airco. Het verbruik van de lucht-lucht warmtepomp wordt op elk moment haarfijn afgestemd op het gevraagde koelvermogen.

Een unit binnen en buiten

Een lucht–lucht warmtepomp heeft altijd buitenlucht nodig om warmte te onttrekken. Via de nodige koelleidingen verbinden we de binnen- en buitenunit(s) met elkaar. 


Voor particuliere woningen volstaat meestal één buitenunit, voor elke ruimte is uiteraard een binnenunit nodig. De buitenunit plaatsen we discreet tegen een gevel of op het dak. De binnenunit zorgt voor het inblazen van de opgewarmde of de afgekoelde lucht. Wij bieden verschillende types van binnenunits aan, op maat van jouw interieur. 

Welke binnenunits verkies jij?

Afhankelijk van de technische vereisten van elke binnenruimte, adviseren wij het meest aangewezen type voor je binnenunit. Er bestaan verschillende vormen en modellen. Ontdek ze hieronder. Hulp nodig? Geen enkel probleem, wij geven je met veel plezier advies op maat.

Opbouwcassettes

Meer weten

Wandmodellen

Meer weten

Vloermodellen

Meer weten

Inbouwcassettes

Meer weten

Kanaaltoestellen

Meer weten

Plafondonderbouwtoestellen

Meer weten

Advies & prijsvoorstel

Wij komen langs of maak je afspraak in een showroom bij jou in de buurt.