Onze geschiedenis

Gepassioneerd vakmanschap. Dat was de grootste bezitting van Roel Buelens toen hij Bumaco Koeltechniek oprichtte. Hij moest zijn eigen wagen verkopen om voldoende startkapitaal te verzamelen. Het eerste bedrijfsgebouw was niet meer dan een garagebox.

Stap voor stap

Stap voor stap timmerde Roel aan de weg. Dankzij het vakmanschap, het gebruik van kwaliteitsvolle materialen en de snelle service kende Bumaco een sterke start. Het bedrijf groeide vrijwel meteen en nam snel zijn eerste medewerkers in dienst. Deze gaven het bedrijf stevige vleugels om opnieuw verder te groeien. 


Zo werd binnen Bumaco een eigen studiedienst opgericht en ging veel aandacht naar de uitbouw van het service- en onderhoudsteam. De verhuurdienst vervolledigde het gamma aan professionele koel- en vriesoplossingen.

Vaste succesingrediënten

De succesingrediënten van in het begin bleven doorheen de jaren behouden, waardoor ook in de crisisjaren een stabiele groei werd gerealiseerd. 


Partner van nationale bedrijven

Inmiddels maakt Bumaco deel uit van de Bumaco Group. Verschillende zusterbedrijven werden opgericht in de schoot van Bumaco, sommige bedrijven werden overgenomen. De totale bedrijvengroep telt inmiddels meer dan 330 medewerkers. Verschillende nationale supermarkt-, voedings- en brandstoffenketens vertrouwen op onze installatie- en servicedienst voor al hun vestigingen in België. 


Samenwerken en versterken

De verschillende bedrijven in de groep werken onderling nauw samen en versterken elkaar. Zo wordt er binnen de groep sterk ingezet op complementariteit waardoor samen complexe en omvangrijke totaalprojecten worden gerealiseerd met slechts één aanspreekpunt voor de opdrachtgever. 

Altijd een vakspecialist in de buurt

Naast een uitbreiding in het aantal bouwgerelateerde activiteiten binnen de Bumaco Group, diversifieerden we de afgelopen jaren ook geografisch. Alle klanten garanderen we op die manier een vakspecialist in de buurt. Onze nationaal actieve bedrijfsklanten verzekeren we zo van een betrouwbare en snelle service.


Op dit moment beschikken we over vestigingen in Rotselaar, Duffel, Herentals, Nazareth en Mellet. Elke vestiging beschikt over een volwaardig team van technici en technisch adviseurs. 


Sommige vestigingen werden zelf opgestart, andere waren het resultaat van een overname. Belangrijke overnames op dat vlak waren Ben Stevens (Beveren-Leie), AVS Service (Westerlo) en BNS Technics (Herentals). Zowel Ben Stevens in West- en Oost-Vlaanderen als AVS Service én BNS Technics in de Antwerpse Kempen bouwden de afgelopen jaren in hun regio een ijzersterke reputatie op als specialist in HVAC en warmtepompen. De drie bedrijven vormen een absolute toegevoegde waarde voor Bumaco. 

Green deal!

Bumaco behoort tot de voorlopers op vlak van energiezuinige HVAC-systemen en klimaatvriendelijke koeltechnieken. Zo ondertekenden we in het voorjaar van 2021 samen met de Vlaamse overheid de zogeheten Green Deal Klimaatvriendelijke Koeling. 


Met deze ondertekening engageren we ons om het gebruik van de F-gassen als koelmiddel verder af te bouwen in supermarkten en voedingswinkels. We waren als koeltechnisch bedrijf al langer bezig met deze milieuvriendelijke transformatie. Gefluoreerde F-gassen dragen als broeikasgassen sterk bij tot de opwarming van het klimaat. Alternatieve milieuvriendelijke koelmiddelen zijn perfect mogelijk, zo bewees Bumaco al in talrijke projecten.

Meer over onze koeltechnieken

Advies & prijsvoorstel

Wij komen langs