Service- en onderhoudstechnici

Herstellen en onderhouden is een vak apart. Daarom werken we met een opsplitsing van 25-tal servicetechnici en 15-tal onderhoudstechnici. Elke technieker is zowel opgeleid voor koeling als airco en beschikt over een persoonlijk koeltechnisch certificaat. Ons team garandeert dankzij de verschillende vertrekpunten een uiterst snelle service en een nationale dekking. Wij onderhouden, optimaliseren en herstellen ook installaties die door derden werden geplaatst.

Onze onderhoudstechnici specialiseren zich volledig in preventief onderhoud, al dan niet volgens een onderhoudscontract. Via preventief onderhoud houden onze onderhoudstechnici jouw HVAC- of koelinstallatie in topconditie. Zo garanderen wij dat je op elk moment aan alle wettelijke verplichtingen voldoet en geniet van een optimale bedrijfszekerheid. Tijdens het onderhoud stellen we je installatie optimaal af zodat je onnodig energieverbruik vermijdt.


Onze servicetechnici staan 24/7 paraat voor het verhelpen van storingen. 

Altijd bereikbaar, altijd een oplossing

Ons serviceteam is 7 dagen op 7, 24 uur op 24, bereikbaar. Bij ernstige storingen die meteen moeten verholpen worden, komt één van onze 25 servicetechnici meteen ter plaatse. Deze wonen verspreid over heel België waardoor wij overal een snelle service garanderen. Zo zijn wij de vaste servicepartners voor nationale ketens zoals Total, Lukoil, Q8, Lidl, Aldi, Carrefour en Delhaize.


Elke servicetechnicus beschikt over een volledig uitgeruste servicewagen met de meest courante onderdelen. In de meeste gevallen kunnen wij de storing – definitief of tijdelijk – oplossen. 


Wanneer dit niet lukt, dan bieden wij steeds de mogelijkheid voor een vervangtoestel via onze verhuurdienst. Zo hebben we voor elke noodsituatie een oplossing.

Monitoring en aansturing op afstand

Onze koelinstallaties en HVAC-systemen worden uitgerust met slimme sturingssystemen die monitoring en sturing op afstand toelaten. Dit biedt talrijke mogelijkheden voor een efficiënte en intelligente aansturing van je systemen maar ook voor het service en onderhoud.


Allereerst krijg je zelf de mogelijkheid om altijd en overal de goede werking van je installaties op te volgen en bij te sturen. We voorzien automatische alarmeringen wanneer specifieke parameters worden overschreden. 


Ook wij kunnen met deze systemen op een beveiligde manier de goede werking van je installatie op afstand opvolgen. Eventuele technische problemen worden zo razendsnel gedetecteerd. Snel en doelgericht ingrijpen voorkomt eventuele uitval. Voor elke installatie maken we op maat de nodige afspraken voor onderhoud en monitoring.

Beveiligde klantenzone

Professionele klanten die dit wensen, kunnen gebruikmaken van onze beveiligde klantenzone. In deze klantenzone vind je alle informatie over je installatie(s). Daarnaast verzamelen we in deze klantenzone de volledige historiek en planning van het onderhoud. Je krijgt daarbij een helder overzicht van alle uitgevoerde werkbonnen. Dankzij deze klantenzone behoud je op elk moment het overzicht en is alle informatie over je koel- en HVAC-installaties meteen beschikbaar.

Voldoe je aan de wetgeving?

Ook administratief staan we je volledig bij zodat je op elk moment aan de actuele wetgeving voldoet. Onze servicedienst beschikt over een team van vijf administratieve medewerkers die de planning opmaken, de onderhoudscontracten opvolgen en verschillende koelinstallaties vanop afstand online monitoren.


Daarnaast staan we graag in voor de vereiste audits, het bijhouden van logboeken en de nodige temperatuurregistraties wat betreft het gebruik van koelgassen, conform de VLAREM-wetgeving. 

Zit je met een slecht functionerende installatie?

Wij staan ook open voor het onderhouden en herstellen van installaties die niet door ons werden geplaatst. 


Zit je met een slecht functionerende installatie en wil je de werking laten optimaliseren door een vakbekwaam serviceteam? Contacteer ons. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Verplichte keuring airco-installaties > 12 kilowatt

Ook voor alle energetische keuringen die verplicht zijn voor airco-installaties met een hoger vermogen dan 12 kilowatt kan je bij ons serviceteam terecht. Aircosystemen moeten door erkende deskundigen correct afgesteld en gekeurd worden. Ook op dat vlak biedt Bumaco een totaalservice. In Vlaanderen geldt een verplichte keuring voor alle grote installaties (vermogen > 12 kilowatt) binnen het jaar na de ingebruikname. Nadien moet je de keuringen periodiek herhalen.

Maak meteen een afspraak voor onderhoud

Advies & prijsvoorstel

Wij komen langs