Een week na de aangekondigde samenwerking met Berton Koeltechniek uit Oostende, doet Bumaco Group een nieuwe overname in de regio, het Brugse bedrijf Hilux-Decomac. Hilux-Decomac is hierdoor de derde firma gespecialiseerd in professionele keukens en toestellen binnen de bedrijvengroep van Roel Buelens. Dankzij de toetreding van Hilux-Decomac versterkt Bumaco Group haar positie tot de Belgische marktleider in de grootkeukensector.


Lokale verankering over heel Vlaanderen


Het verhaal van Bumaco Group startte in 1994, wanneer Roel Buelens Bumaco oprichtte. Samen met zijn team installeerde hij professionele koeling en HVAC. “We merkten bij onze grootkeuken- en horecaklanten een zoektocht naar een sterke partner voor hun professionele keuken en horecamaterialen”, vertelt Roel. “Om op die vraag in te spelen, is in 2011 Kitchco in Rotselaar opgericht”.


Vorig jaar zette de bedrijvengroep al een stapje in de grootkeukenwereld van West-Vlaanderen, dankzij de mooie samenwerking met Casteleyn Horecamateriaal. “Met Hilux-Decomac erbij is het plaatje compleet”, zegt CEO Roel ons. “Ik ben trots op de expertise die we dankzij deze samenwerkingen in huis konden halen”.


De synergie van de bedrijvengroep maakt verdere groei mogelijk


De zaakvoerders Patrick Hillewaere en Kris Hillewaert blijven aan boord. Onder hun impulsen groeide Hilux-Decomac uit tot de referentie in gastronomische keukens. “Zo ook Hotel La Reserve in Knokke, waarvan de prachtig uitgeruste keuken van Palux het werk is van ons topteam”, tippen ze ons fier.


 “Het zit in onze genen om vernieuwend uit de hoek te komen”, voegen Patrick en Kris toe. “De ondersteuning en expertise die we er nu bij zullen krijgen dankzij de Bumaco Group zal dat alleen maar versterken”. 


De kracht van de bedrijvengroep schuilt zich in haar synergie. Niet alleen kunnen de grootkeukenbedrijven rekenen op elkaar voor kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen. Ook laten ze volledige inox-creaties op maat maken in het eigen productie-atelier van Inoxplus. “We zijn een all-in service & installation group”, vertelt Roel. “In totale horeca- en grootkeukenprojecten maken onze teams samen echt een verschil.” Wil jij mee met ons groeien?

Ook op zoek naar een stage- of werkplek die bruist van verantwoordelijkheid en flexibiliteit?
Dan heb je geluk, wij zoeken stagiairs en collega’s.