Bumaco, de grootste telg binnen Bumaco Group, is al jarenlang de referentie in koeltechniek regio Vlaams-Brabant. Nu gaat Bumaco een partnership aan met Berton Koeltechniek BV uit Oostende. Berton Koeltechniek BV is al meer dan 35 jaar actief en bouwde samen met het team een mooie expertise op in verschillende technieken (gaande van koeling, airco, ventilatie tot warmtepompen). Met deze move weet onze CEO Roel Buelens de voetafdruk van onze Bumaco Group binnen de regio West-Vlaanderen te versterken.


Een win-win situatie voor beide bedrijven


Door de meerderheidsparticipatie van Bumaco Group in Berton Koeltechniek BV, zetten beide bedrijven een sterke stap voorwaarts. Berton rekent vanaf nu op de expertise en ondersteuning van een gevestigde bedrijvengroep. Bumaco Group behaalt met de komst van Berton een geweldige geografische meerwaarde in haar nationale dekking. “Dankzij Bumaco Group krijgt Berton Koeltechniek de nodige zuurstof om verder te groeien tot marktleider in de regio”, vertelt CEO Roel trots. “Met de toevoeging van Berton aan onze bedrijvengroep worden we naast sterke partner van Daikin Europe Oostende, nu ook elkaars goede buren”


Berton Koeltechniek vervoegt de Bumaco Group met een topteam van 11 medewerkers. Ook de twee zaakvoerders/aandeelhouders Inge Herman en Luc Berton blijven aan boord. In hun rol worden ze vanaf nu bijgestaan door manager Tom Callewaert. Tom neemt al enkele jaren de leiding bij de Bumaco-vestiging in Nazareth. Naast deze rol, zal hij Inge en Luc in de toekomst bijstaan bij de optimalisatie en verdere groei van het bedrijf. 


Tweede samenwerking in de regio


In mei vorig jaar ging onze CEO Roel Buelens een eerste samenwerking aan in de regio West-Vlaanderen, namelijk met Casteleyn Horecamateriaal. Hier bouwt hij samen met Geert Casteleyn verder aan kennis en expertise in de horeca- en grootkeukensector. 


Wil jij mee met ons groeien?

Ook op zoek naar een stage- of werkplek die bruist van verantwoordelijkheid en flexibiliteit?
Dan heb je geluk, wij zoeken stagiairs en collega’s.