Advies en ontwerp op maat

Ook bij ventilatiesystemen mag je vertrouwen op deskundig advies op maat en een totaalservice voor ontwerp en plaatsing. 


Ons eigen studiebureau neemt het technisch ontwerp en de vereiste calculaties op zich. Kom je naar één van onze showrooms? Neem dan zeker de ontwerpplannen van je woning mee. 

Ventilatiesysteem D met warmterecuperatie

Altijd gezonde binnenlucht

Een ventilatiesysteem type D wordt ook balansventilatie genoemd. Via een netwerk van kanalen voert dit ventilatiesysteem verse lucht mechanisch aan en brengt het ‘vervuilde lucht’ naar buiten. 


De warmterecuperatie verloopt via de warmtewisselaar. Deze geeft tot 90% van de binnenwarmte af aan de inkomende koude lucht. Op die manier garandeert dit ventilatiesysteem een extra energiebesparing. Een filter zuivert de inkomende lucht, zodat het stof buiten blijft en je altijd van kwaliteitsvolle gezonde lucht geniet.


Een ventilatiesysteem type D staat synoniem voor maximaal wooncomfort. Met dit ventilatiesysteem creëren we in elke ruimte het ideale leefklimaat.

Ventilatie type C met ventilatieroosters boven de ramen

Een efficiënte oplossing voor de aanvoer van verse lucht

Bij een ventilatiesysteem type C wordt de vervuilde lucht op een mechanische manier uit de ruimte gezogen. Het afzuigen van de lucht gebeurt in de vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken.


Dit afzuigen creëert in de woning een lichte onderdruk. Dankzij de ventilatieroosters – meestal boven de ramen geplaatst - zorgt deze onderdruk voor voldoende verse lucht die naar binnenstroomt.

Een ventilatiesysteem type C recupereert de warmte niet. De installatie is vrij eenvoudig, aangezien je geen uitgebreid netwerk van kanalen nodig hebt. Een ventilatiesysteem type C biedt daarom een uiterst budgetvriendelijke oplossing om de lucht in je woning te verversen. 


Binnen type C kan je kiezen voor een vraag gestuurde ventilatie. Bij deze installatie wordt de ‘luchtzuiverheid’ permanent gemeten, zodat alleen vervuilde lucht wordt afgevoerd bij een te lage luchtkwaliteit. Dit type ventilatiesysteem heet C+.


Aanvullend kan je vraag gestuurde ventilatie type C+ aanvullen met smartzones. In bepaalde ruimtes, zoals slaapkamers, voorzien we alsnog een mechanische luchtafvoer via afvoerkanalen.

Beide functies in één unit van Daikin

Gezonde binnenlucht? Kies voor een luchtbevochtiger en -reiniger

Ook voor een gezond binnenklimaat ben je bij ons aan het juiste adres. De luchtbevochtiger en -reiniger van Daikin vormt de perfecte all-in-one oplossing.


Met onze luchtreiniger geniet je altijd en overal van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Deze luchtreiniger zorgt voor minder verontreinigende stoffen, allergenen en schimmels in je woning en garandeert zo zuivere lucht.

  • Verschillende technieken

De luchtreiniger van Daikin combineert verschillende technieken. Zo wordt zuivere lucht gecreëerd dankzij de actieve plasma-ionstroom en de flash streamer technologie. De streamer neutraliseert schadelijke stoffen door middel van oxidatie. Op die manier helpt dit toestel tegen hooikoorts en andere stofallergieën. 


  • 99% van alle stofdeeltjes gefilterd

De fijne stofdeeltjes worden opgenomen in de elektrostatische HEPA hoogrendementsfilter. Tot maar liefst 99% van alle fijne stofdeeltjes wordt uit de lucht gehaald. Ook viruspartikels zoals corona worden via de filters uit de lucht gezuiverd. Hierdoor daalt het risico op besmettingen fors.


  • Krachtige bevochtiging

De krachtige bevochtiging beschermt je huid, keel en neus tegen de droogte van de lucht. Door het creëren van de juiste vochtigheidsgraad in de ruimte, beschermt de bevochtiger ook tegen virussen. Op de bevochtigingsfilter worden bacteriën efficiënt geëlimineerd.


  • Fluisterstille werking

Ondanks de krachtige zuigkracht functioneert deze luchtreiniger fluisterstil.


  • Past in elk interieur

Dankzij de stijlvolle en compacte vormgeving past dit innovatieve toestel in elk interieur.

Advies & prijsvoorstel

Wij komen langs of maak je afspraak in een showroom bij jou in de buurt.