Overname BNS Technics Herentals past binnen strategische visie bedrijvengroep

Bumaco, met hoofdvestiging in Rotselaar, blijft uitbreiden. Vanaf 10 september neemt het bedrijf nu ook BNS Technics uit Herentals over. BNS Technics is vooral in de regio al meer dan 15 jaar gekend als specialist in airconditioning, warmtepompen, ventilatie & zonnepanelen.

De overname past binnen onze plannen om de nabijheid van onze vestigingen naar onze klanten toe te vergroten,” meldt Roel Buelens, CEO van Bumaco Group. “We hebben onze vestigingen in Rotselaar, Duffel, Nazareth & Charleroi, maar we misten een uitvalshoek naar de Kempen & Limburg. De overname van AVS Service in Westerlo in 2019 was de eerste stap in die richting. Met BNS Technics halen we de nodige expertise én een mooie strategische locatie in huis om ons project ‘Bumaco Kempen’ volledig vorm te geven.

Manager van Bumaco Kempen wordt Rob Engelen. Engelen kan bijna 20 jaar ervaring in de koeltechniek voorleggen, en is sinds 2010 in dienst bij Bumaco, waar hij als manager de service-afdeling uitbouwde tot een van dé sterkhouders van het bedrijf. Die afdeling laat hij nu achter in goede handen.


Een nieuwe uitdaging, vertelt Engelen, maar ik sta te popelen om er mijn tanden in te zetten! Ik heb natuurlijk het geluk dat ik kan vertrekken van een stevige basis om ons project Kempen vorm te geven. Zowel bij BNS Technics als bij AVS is de nodige expertise reeds in huis. Bekwame technici, stevige back-office en natuurlijk ex-zaakvoerders Dirk Vermeulen (BNS) en Philippe Coertjens (AVS) die me blijven bijstaan als technisch-commerciële raadgevers. Dat zal ons helpen om de ziel van beide bedrijven te behouden maar onder te brengen in de Bumaco-filosofie. Ex-zaakvoerder Bart Jacobs blijft eveneens aan boord en zal met zijn jarenlange ervaring de ploegen op de werven aansturen.

Vanaf de eerste dag zal de nieuwe vestiging volledig operationeel zijn. Voor bestaand cliënteel verandert er weinig tot niets: dezelfde goede service, dezelfde kwaliteitsvolle installaties. Enkel komt er nu het kwaliteitslabel ‘Bumaco’ bovenop.