Mag je met zo’n ervaren ploeg als die van Siemen en Jef op pad? Dan leer je meer dan enkel koeltechnische vaardigheden. Deze twee zijn zo op elkaar ingewerkt en zijn absolute toppers in hun vak. 


Vandaag volgen we een duo, en wat voor één. Als je de werf passeert en goed luistert, zou je kunnen denken dat deze twee kerels zich klaarstomen voor een auditie bij The Voice van Vlaanderen… Maar dan vergis je je. Bij ons weten hebben ze niet meteen zangambities. Maar het zijn wel twee absolute toppers uit ons team van monteurs!


Na al die wind van de voorbije weken zijn we lang blij dat het zonnetje vandaag schijnt. Het ideale weer voor Siemen en Jef van Bumaco Kempen om een multisplit airco bij een particuliere klant te installeren.   

Dat is een airco met meerdere binnenunits op één buitenunit, weet Siemen ons alvast te vertellen. Als we zo’n project zoals vandaag starten, dan arriveren we met het werfmapje van de projectleider. Daarmee voeren we het project volledig volgens plan uit. Maar af en toe geeft de klant aan om bijvoorbeeld de buitenunit toch nog te verplaatsen. Dan bekijken we ter plekke wat mogelijk is, geeft Siemen aan. 

Bij een job als monteur airco en koeling komt meer kijken dan de technische vaardigheden zoals lassen, leren werken met stikstof en koelmiddelen,… Ook je communicatievaardigheden moeten on point zijn. Dat klapke doen met de klanten, dat vinden Jef en Siemen net het meest plezant. “Na elke installatie geven we een uitleg over het systeem aan onze klanten. Hoe dan ook, je klant gaat altijd vragen stellen dus dat is zeker deel van onze job”, zegt Jef.


Als er bij Bumaco een nieuwe technieker aan de slag gaat, dan start die meteen in een ervaren ploeg, zoals die van Siemen en Jef. Onder hun hoede, krijg je de kans om meteen veel bij te leren. “Je bent hier niet zomaar technieker nummerke vierhonderd zoveel”, vertelt Siemen. “We zijn gegroeid, maar desondanks is die familiale sfeer behouden gebleven binnen onze groep. Als je van goede wil bent, je wilt werken en bijleren. Dan ga je bij Bumaco snel stappen kunnen zetten”. 


Naast particuliere klanten vind je Siemen en Jef ook regelmatig terug bij bedrijven. Als we polsen naar hun favoriete installatie? Dan antwoordt Siemen haast meteen met Yust Hotel Antwerpen. Opnieuw een project samen met zijn maatje Jef. Ze plaatsten hier een VRV-aircosysteem met wel 100 binnenunits, op elke kamer eentje. “Een heel tof project met een strakke timing. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost bij wijze van spreken. Maar daarom ben ik er trots op”, vertelt hij. Een job als technieker, iets voor jou? 

Dan heb je geluk, want we zoeken regelmatig technisch sterke profielen.
Wie weet, mag jij dan binnenkort wel op pad met Siemen en Jef.