Professionele koeling

Meteen bij binnenkomst bots je al op één van onze installaties. Zeker als het erg fris is buiten, dan merk je deze extra hard op. Bij de ingang plaatsten we namelijk een luchtgordijn. Zo’n gordijn blaast warme lucht van boven naar beneden. Het zorgt ervoor dat de koude niet naar binnen komt en de warmte niet naar buiten kan ontsnappen. 


Eens je binnen bent, kan je letterlijk niet naast de verschillende koel- en vriesmeubelen kijken. De winkel heeft namelijk een erg ruim aanbod aan verse producten. Rijen aan groenten en fruit, yoghurt en kaas, vlees en vis,… Doordat deze winkel zo goed voorzien is van koel- en vriesmeubelen, maakten we gebruik van warmterecuperatie. De koeling geeft namelijk heel wat warmte af. Deze warmte recupereren we om de supermarkt op te warmen. De collega’s van Heatco kwamen langs om ventilo’s in het plafond aan te sluiten. Via deze warmeluchtblazers verwarmen we de winkel. 


Een gaskoeler op het dak zal de overtollige warmte, die niet nodig is voor de warmterecuperatie, de lucht inblazen. Een systeemmanager stuurt de volledige installatie van koeling, warmterecuperatie en verwarming van de winkel aan. Enkel in de kantoren plaatsten we extra airco’s om bij te koelen of te verwarmen indien dit nodig zou zijn. 


Een pittig project waar we zo’n twee maanden aan de slag waren. Het resultaat mag er zijn! Ben je in de buurt? Spring zeker eens binnen in deze fijne supermarkt!