HVAC

In de ventilatie en klimatisatie van Djingel Djangel zit muziek

Djingel Djangel, het doet bij sommige van jullie vast een belletje rinkelen. De zaak van deze twee vrienden, Peter Verbauwen en Stef Potums, ademt muziek. Je voelt het al als je het mooie pand binnenkomt. Dit is een klein stukje hemel op aarde voor elke muziekliefhebber. Denk maar aan: rustig iets drinken terwijl je geniet van je favoriete muziek op de achtergrond en tussendoor eindeloos snuisteren tussen de vinylplaten in de shop.


Vooraleer Peter en Stef hun droom hier samen konden waarmaken, moest het pand (een voormalig graanpakhuis) op het Antwerpse Eilandje volledig vernieuwd worden. Geen eenvoudige renovatie, de akoestiek, de kwaliteit van het geluid en de ventilatie moesten absoluut top zijn. Djingel Djangel biedt namelijk ook een podium aan Belgische artiesten, muzikanten en stand-up comedians. Het is dus cruciaal dat het pand behoorlijk geluidsdicht is. De ramen openzetten om te verluchten is niet altijd een optie. 


Vandaar gingen Stef en Peter op zoek naar een installatie, waarmee ze hun zaak konden koelen, verwarmen en extra ventileren indien nodig. Zo kwamen ze bij ons terecht. Samen met de architect Daniel Mevis van Rvorm en de twee vrienden tekenden wij de ventilatie en klimatisatie uit. Onze installatie bestaat doorgaans uit binnen- en buitenunits. In een beschermd gebouw binnen de stadskern, was zo’n buitentoestel geen optie. Challenge accepted. Wij plaatsten de VRV i-serie, een innovatief systeem waarbij het buitentoestel van de warmtepomp in twee kleinere onderdelen wordt opgesplitst. Op die manier kunnen deze eenvoudig geïntegreerd worden in de binnenruimte.


In de zomer van 2021 gingen we aan de slag met de werken. In onze installatie werd een continue CO²-meting ingebouwd. Het systeem krijgt een signaal wanneer extra ventilatie nodig is. In september 2021 opende de zaak. Recent nam Stef opnieuw contact met ons op. Ze kregen een niet-aangekondigde inspectie vanuit de volksgezondheid.

De inspecteur was enorm onder de indruk van onze inspanningen (waaronder ook de installatie van Bumaco) om de zaak zo COVID-veilig mogelijk te maken", vertelt Stef. Een fijne erkenning voor het werk dat we samen gerealiseerd hebben. 

Ondertussen springen wij af en toe met veel plezier nog eens binnen bij Djingel Djangel. Om een optreden mee te pikken en om onze platencollectie verder uit te breiden. Ben je benieuwd? Bekijk het aanbod aan vinylplaten alvast via de webshop. Maar wij raden je hoe dan ook om een keertje langs te gaan bij Stef en Peter. Het is absoluut de moeite waard!