HVAC

Er valt zoveel te beleven dat het moeilijk is om te kiezen. Je springt er namelijk op los in het trampolinepark of op het reusachtige springkastelenparcours. Je kan er bowlen, boulderen, maar ook karaoke zingen en arcade games spelen. Plezier verzekerd dus, voor klein én groot! 


We moeten je het niet vertellen dat het wel een uitdaging was om de volledige oppervlakte van dit grote complex te koelen en verwarmen, en natuurlijk ook te ventileren. Toch klaarden wij de klus voor het volledige nieuwe gedeelte van het sportcomplex (alles behalve het trampoline- en boulderpark). Een overzicht van onze werken:


  • Wanneer het inflatable park in gebruik is, wordt de luchtkwaliteit continu geregeld. In de overige ruimtes van het complex wordt de luchtstroom gemeten op basis van CO2-sensors. Op die manier wordt de ventilatie aangestuurd. 
  • In totaal heeft ons team 1.500m² aan vloerverwarming gelegd. Deze worden aangestuurd via 6 Daikin Altherma-systemen. 
  • Voor de koeling van het inflatable park installeerden we twee enorme kanaaltoestellen, samen goed voor 25kW. De overige ruimtes in het Sportcomplex zijn voorzien van cassettes. Samen hebben deze een koelcapaciteit van 85kW.
  • Dankzij de installatie van een VRV van Daikin kan de temperatuur voor elke ruimte afzonderlijk geregeld worden.