Professionele koeling

Tankstation 2.0 - Total Heppen


“Het idee broedde al een vijftal jaar om het service- en voedingsconcept volledig anders aan te pakken,” vertelt Veerle, zaakvoerster van ‘Xperience Total Heppen’. “We wilden onze mensen een food-& drinks-experience bieden.  Wanneer ze hier binnen komen, moet hun beleving centraal staan. We dachten zelf een food- & interieurconcept uit waaraan elke leverancier zich tot in de puntjes zou moeten houden”


In Bumaco Group vond de familie Paesen de ideale partner, zowel voor de keukeninrichting, het servicegedeelte en de koelingen, als voor de klimatisatie tot zelfs de waterzuivering toe. Coördinator voor dit project vanuit Bumaco Group werd Edwig Lavigne, zaakvoerder van Kitchco


“We kennen Edwig al langer uit onze horeca-ervaring, en hij bleek het ideale aanspreekpunt om dit project tot een goed einde te brengen. Meedenken, meebouwen, mee creëren tot alles precies uitgetekend was zoals wij het binnen ons concept zagen. 

Op 25 december 2019 hadden we onze laatste werkdag in het oude station. Een dag later zijn we zelf aan de afbraakwerken begonnen. Op 14 dagen was alles uitgebroken, elektriciteit, ramen, muren, alle leidingen. Begin januari 2020 begonnen onze aannemers aan de wederopbouw. 

Intussen kregen we de kans om kennis te maken met de door ons gekozen toestellen in jullie demokeuken in Rotselaar. Zo konden we onze recepten en baktijden al perfectioneren vóór de opening.”


“Dat is natuurlijk het voordeel van onze toonzaalopstelling,” geeft Lavigne aan. “Omdat we onze toestellen volledig operatief hebben klaarstaan, kunnen we onze klanten dat tikkeltje extra bieden. We leren hen de werking van de toestellen kennen en we assisteren hen zodat ze perfect weten hoe ze alles moeten voorinstellen.”


Op 6 maart opende Xperience Total Heppen zijn deuren. Het resultaat mag absoluut gezien worden!


Meteen in het oog springt de grote hoge tafel in het midden van de shop, met daarboven een 100-tal wijnglazen die uitnodigend klaar hangen… Inspiratie voor dit concept vonden Peter en Veerle in Italië.


“Iedereen die al in Italië op vakantie is geweest, kent dit lokale fenomeen. Een Italiaan gaat voor het werk ’s morgens even langs in de koffiebar voor een lekkere koffie en een koek. Na het werk keert hij er terug voor een rustig aperitiefje. 

Diezelfde sfeer wilden we hier creëren. Mensen kunnen hier ‘s morgens binnenkomen, een lekkere koffie nemen, zich ontspannen aan tafel zetten en genieten van een smakelijke ontbijtkoek. Namiddag kunnen ze langskomen voor een lekker ontspannen glaasje wijn vergezeld van een bordje heerlijke antipasti.”


Bij Kitchco nodigt men intussen ook regelmatig klanten uit in het station om kennis te maken met het concept en de fijne familiale Italiaanse sfeer die er hangt. “Door het goede verloop van het project worden we hier telkens met open armen ontvangen. Dat maakt dat we hier als het ware een tweede toonzaalkeuken staan hebben. Elke klant die we meebrengen is dan ook steeds zeer onder de indruk van wat hij hier ziet en wat er allemaal mogelijk is…”


Bumaco en Kitcho bleken het ideale aanspreekpunt om dit project tot een goed einde te brengen. Meedenken, meebouwen, mee creëren tot alles precies uitgetekend was zoals wij het binnen ons concept zagen.