HVAC

De vestiging van Van Mossel in Sint-Truiden is verhuisd. Het team ruilt de Luikersteenweg voor de Lichtenberglaan. Daar vind je nu een splinternieuwe showroom, kantoor en werkplaats. Twee volwaardige showrooms, om u tegen te zeggen. Want de ruimte is maar liefst 6,4m hoog. Geen sinecure om hier te zorgen voor een optimale temperatuur én luchtkwaliteit. Maar een beetje uitdaging, daar houdt ons team wel van. Onze experten van Bumaco Kempen bedachten een oplossing op maat. 


Projectleider Christophe neemt ons vol trots mee voor een rondleiding doorheen de vestiging. Maar liefst 2000m² aan vloerverwarming, dat hebben we hier gelegd. Wat betekent dat beide showrooms en de werkplaats, waarin de teams sleutelen aan de voertuigen, verwarmd worden via de vloer. Gezien de hoge open ruimtes in de vestiging hebben onze techniekers deze vloerverwarming gecombineerd met extra airco’s. Zo kan er, winter of zomer, steeds verwarmd of gekoeld worden tot de ideale temperatuur. En dit voor elke ruimte. We plaatsten namelijk op verschillende plaatsen voelers aan de wand. Zo kan de lucht-lucht warmtepomp voor elke ruimte afzonderlijk afgesteld worden. De lucht-water warmtepompen werken met een weersafhankelijke regeling zodat de temperatuur geregeld kan worden aan de hand van de buitentemperatuur.


In totaal plaatsten we bij dit project maar liefst 6x lucht-water en 17x lucht-lucht warmtepompen. Verder installeerden we zo’n 370m buizen aan ventilatie met warmterecuperatie.  


Tot slot schakelden we het team van Heatco in. De collega’s voorzagen het sanitair, de plaatsing én het leidingnet. Verder zorgden zij met de installatie van brandblussers en -alarmen voor de brandveiligheid. En ze installeerden een recuperatiepomp van regenwater voor de carwash. Waardoor de auto’s na een grondige onderhoudsbeurt ook een ecologische poetsbeurt krijgen.


Altijd fijn om na de oplevering van een project nog eens binnen te springen bij de klant. Het doet deugd om de auto’s te zien blinken in de showrooms én om de garagisten zich warm te zien werken bij de smering van een voertuig op onderhoud. Dan zegt Christophe nog even: “Ik kan de temperatuur altijd een beetje lager zetten als dat nodig is”. Fier dat we ons steentje mochten bijdragen aan dit mooie project!