Hoe werkt een geothermische (water-water) warmtepomp?

Met een geothermische warmtepomp kies je voor een maximaal rendement doorheen de verschillende seizoenen.  De bodem bevat een constante geothermische warmte. Deze stabiele temperatuur is doorheen het hele jaar constant en … onuitputtelijk.


Deze geothermische warmte gebruiken we als energiebron die door de warmtepomp letterlijk wordt ‘opgepompt’ tot de gewenste temperaturen.

Er bestaan twee soorten van geothermische warmtepompen.  Zo kunnen we werken met een verticale dieptesonde – waarbij we de energie uit de diepe ondergrond halen – of met een horizontale lus op ongeveer één meter diepte. Afhankelijk van je specifieke situatie mag je rekenen op het juiste advies.


De geothermische horizontale of verticale grondcollector sluiten we aan op de warmtepomp. De warmtepomp voedt vervolgens je verwarmingssysteem en zorgt voor het opwarmen van je sanitair warm water. 


Een geothermische warmtepomp kan je naar wens combineren met vloerverwarming, radiatoren en convectoren. 

Ook voor passiefkoeling

Net zoals onze overige types van warmtepompen kan je een geothermische warmtepomp in de zomer ook inzetten om je woning uiterst energievriendelijk te koelen. 


Bij een dieptesondering is deze passieve koeling zelfs aangewezen. Zo blijft je warmtebron doorheen de seizoenen beter in balans, wat de efficiëntie van het systeem bijkomend verhoogt. 

Advies & prijsvoorstel

Wij komen langs of maak je afspraak in een showroom bij jou in de buurt.