Hoe werkt een zwembadwarmtepomp?

Een zwembadwarmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een lucht-water warmtepomp. Onze toestellen zijn bovendien uitgerust met een ontdooier. Zelfs bij buitentemperaturen tot -10°C werkt deze installatie feilloos.


Een zwembadwarmtepomp wordt elektronisch aangestuurd en bevat een ingebouwde bescherming tegen water onder lage of hoge druk.


Je stelt slechts één keer de gewenste temperatuur in, waarna het toestel stapsgewijs het water opwarmt. Eens de gewenste temperatuur bereikt is, probeert het toestel dit op een energiezuinige manier te behouden. 

Verschillende modellen en vermogens

De zwembadwarmtepompen zijn geschikt voor kleine en grote zwembaden, zowel inbouw als opbouw. Afhankelijk van het gewenste vermogen adviseren we een horizontale of verticale uitvoering. 


Vanaf een vermogen van 18kW zijn het verticale uitvoeringen, waarbij de uitgaande lucht langs boven wordt weggeblazen. Voor een vermogen lager dan 18kW zijn het horizontale modellen met de ventilator aan de voorzijde. 


Afhankelijk van jouw specifieke situatie en het vereiste verwarmingsvermogen maken wij een voorstel op maat.

Verleng je zwemseizoen zoals je zelf wilt

Ook bij zeer lage buitentemperaturen (tot zelfs 5°C) brengt je warmtepomp het zwemwater naar de gewenste temperatuur. De energie-efficiëntie ligt bijzonder hoog: één eenheid elektriciteit levert 5,5 ‘vermogenseenheden’ opgewarmd zwemwater op.

Bovendien werken onze warmtepompen vrijwel geluidloos. Je kan de warmtepomp dan ook probleemloos op korte afstand van het terras plaatsen. De ventilator werkt op variabele snelheden, volgens het vereiste vermogen op elk specifiek moment. Dit verhoogt de energiezuinigheid van je installatie.

Advies & prijsvoorstel

Wij komen langs of maak je afspraak in een showroom bij jou in de buurt.