Op lagere temperaturen: voor goed geïsoleerde woningen

Een lagetemperatuurverwarming – zowel via vloerverwarming als radiatoren – is een uiterst energiezuinige verwarming voor goed geïsoleerde woningen. 


Een lucht-water warmtepomp Daikin Altherma LT vormt voor deze verwarmingssystemen de perfecte energiebron. Afhankelijk van het vereiste verwarmingsvermogen werken we met één of meerdere buitenunits. 

Op hogere temperaturen: als vervanging van stookolie- of gasketel

Is je oude stookolie- of gasketel aan vervanging toe? De Altherma HT van Daikin is een lucht-water warmtepomp die feilloos de beoogde watertemperatuur van 70°C garandeert. Zelfs buitentemperaturen tot -25°C vormen voor de innovatieve warmtepompen van Daikin geen enkel probleem om de vereiste hoge watertemperatuur te bereiken. 


Je hoeft je bestaande radiatoren dus niet te vervangen. In vergelijking met stookolie of gas reduceert een lucht-water warmtepomp op hogere temperaturen de CO²-uitstoot met maar liefst 70%.


Dankzij het unieke design van de buitenunit oogt de installatie bijzonder fraai en besparen we ruimte. De unit werkt daarnaast fluisterstil. 

Energiezuinig koelen

In tegenstelling tot bij een lucht–lucht warmtepomp die een ruimte rechtstreeks en flexibel opwarmt (of afkoelt) via de lucht, functioneert een lucht-water warmtepomp op basis van opgewarmd of afgekoeld water.


Met deze installatie kan je je woning eveneens actief koelen via de vloerverwarming. Het koelvermogen is daar eerder beperkt. Een andere optie is het gebruik van je convectoren die koude lucht blazen. Ook met een lucht-water warmtepomp heb je dus verwarming en airco in één systeem

Ook voor je sanitair warm water

Een lucht-water warmtepomp kan je – mits er voldoende vermogen voorzien is – ook perfect gebruiken voor het opwarmen van je sanitair warm water. 


In dat geval werken we met een geïntegreerde tank voor sanitair warm water of adviseren we de combinatie met een afzonderlijk opslagvat voor warm water. Welke keuze de beste is, is afhankelijk van je behoefte aan warm water. Onze studiedienst werkt volledig op maat een voorstel uit.

Advies & prijsvoorstel

Wij komen langs of maak je afspraak in een showroom bij jou in de buurt.